CARE ESTE LAPTOP-UL PERFECT PENTRU TINE?

Un procent considerabil al computerelor portabile achizitionate, au ca unic scop, inlocuirea desktopurilor de camera. Nu-mi vine in minte o alta concluzie decat ca mobilitatea laptop-urilor sau a notebook-urilor, nu constituie deloc un privilegiu pentru cumparatorul care nu stie sa beneficieze de avantajele acestora.

laptopul ideal pentru tine
Photo Credit: Helga Weber via Compfight cc

Fac apel la motivul care te-a determinat sa-ti pui la bataie pusculita si economiile, dupa care sa dai o tura prin magazinele specializate. Visand la un miracol tehnologic ce aduce cu un laptop sau ceva ce mintea ta identifica prin prisma sinonimiei cu un dispozitiv portabil, privesti ingandurat la rafturile napadite de felurite gadget-uri pe care nici macar comerciantul nu este in masura sa le diferentieze.

Daca ti-am pus intrebarea ce da startul in analizarea nevoilor tale, este pentru ca ai identificat-o si tu, de cate ori te-a fulgerat gandul sa-ti actualizezi colectia de gadget-uri. Pentru a putea raspunde intrebarii Care este laptop-ul perfect pentru tine?, voi incerca sa fac o diferentiere si clasificare a necesitatilor pe care presupun ca le ai in materie de tehnologie IT.

Daca esti un jucator inrait al video-jocurilor, alegerea laptop-ului trebuie sa porneasca de la criteriul placii video, ce iti va oferi sansa sa experimentezi cele mai performante jocuri video pe care creatorii de tehnologie au fost in masura sa le concretizeze in lumea virtuala. Pornind de la ideea ca videojucatorii au nevoie de computere performante, trebuie sa acorzi o maxima atentie urmatoarelor caracteristici: display HD, de minim 17 inch; o baterie viabila pentru a-ti asigura autonomia laptopului (daca este posibil, conectarea direct la reteaua de electricitate pentru a nu te risca sa ramai in pana in timpul derularii unei partide de joc); procesor minim Dual Core; capacitatea hard diskului 320 GB; memorie RAM, minim 4 GB. Ideea este ca toate componentele laptop-ului, sa fie de calitate optima.

Pentru utilizarea laptop-ului in special pentru a naviga pe internet, lansand simultan mai multe aplicatii, din interiorul locuintei sau pentru studentii care trebuie sa-l transporte peste tot, se recomanda alegerea unui pc portabil de mici dimensiuni, cu o greutate de max 3,5 kg si cu un display mai mic de 16 inch. Cu un HDD undeva la 160 GB, RAM de 2 GB si cu o baterie care sa asigure o autonomie de 3-4 ore, la un pret convenabil (cateva sute de euro), laptop-ul este in masura sa indeplineasca necesitatile utilizatorului casnic si totodata sa asigure o anumita mobilitate.

Daca esti pur si simplu satul de desktop-ul care-ti ocupa jumate din birou dar doresti ca intr-un dispozitiv portabil sa regasesti performanta celui imobil, un laptop ce imita caracteristicile desktopului (RAM de la 2 GB, display peste 17 inch), este alegerea ideala. Cu o autonomie de maxim 3 ore si cu o greutate peste 3,5 kg aceste dispoztive beneficiaza de o portabilitate limitata, insa sunt perfecte pentru necesitatile avute.

Si daca am indraznit sa fac apel la necunoasterea ta, este pentru ca inainte sa accesez informatiile puse la dispozitia mea de motoarele de cautare, nu prea eram cunoscatoare intr-ale tehnologiei. Si cu atat mai mult, eram pe departe de a fi familiarizata cu laptop-ul, fie el si ca obiect de decor.

Leave a comment